Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Prekladaná piškóta

E-mail Tlačiť PDF

Cesto: 6 celých vajec, 180g Promix PK, 160g práškový cukor 10 minút piecť pri 220°C. Keď vychladne pokrájame na kocky 2 x 2 cm. Krém: 3dcl mlieka, 1 Zlatý klas, 2 žĺtka Uvaríme a necháme vychladnúť. Primiešame 15dkg maslo, upražíme na sucho 10dkg orechov, pomelieme ich a ušľaháme – zmiešame všetko spolu + 25dkg práškového cukru.

Zoberieme misu a začneme ukladať.

1. Natriem krém na misu.

2. Nasypem vrstvu piškótových kociek.

3. Lyžičkou dáme kde-tu kúsky lekváru prípadne čerstvé ovocie (napr. jahody) – natriem krém.

Opakujem toto dovtedy, kým sa neminú suroviny a formujem to do kopca. Nakoniec dáme zachladiť na 2 hodiny do chladničky.

 

Zoznam receptov: