250 g mleté vlašské orechy (alebo aj iné), 250 g kryštálového cukru, 4 bielky, cca 100 g mletých neošúpaných mandlí
Postup: Bielky vyšľaháme, pridáme cukor a potom šľaháme ešte 10 minút nad parou. Nesmie byť veľmi horúce. Odstavíme a necháme vychladnúť a do tejto hustej hmoty nasypeme pomleté orechy. Pomocou kávových lyžičiek robíme guľky, ktoré hádžeme do misky, kde sú mleté mandle a tam ich obalíme a rukami vytvoríme šúľok, ktorý na plechu (vymastenom alebo vyloženom papierom) tvarujeme na rožtek veľký cca 3-4 cm, hrubý 1 cm. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180⁰C cca 10 minút. Z plechu vyberáme rožky pomocou noža alebo tortovej naberačky ešte kým sú rožky teplé, lebo ako chladnú, popraskajú sa.
< Dozadu | Dopredu > |
---|