Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Receptár


Slané tvarohové buchtičky

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 250 g múky Promix Forte, 150 g mäkký tvaroh, 6 PL mlieka, 6 PL olej, 2 ML prášku do  pečiva, 1 PL soli, 1 vajce

Postup: Všetky suroviny zmiešame, urobíme malé buchtičky, uložíme na plech, potrieme vajcom, posypeme rascou a pod. Necháme postáť 10-15 minút v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova.

 

Muffiny

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 220 g múky Promix PK, 130 g kryštálového cukru, 5 PL kyslej smotany (kopcovitých), 1  dcl oleja, 2 celé vajcia,  ½ balíčku prášku do pečiva, 1 vanilkový cukor, štipka soli, podľa chuti: kakao, čokoláda, jablko, škorica a pod.

Postup: Všetky suroviny zmiešame (nie mixovaním) a cestom naplníme muffinové formičky. Pečieme pri teplote 180⁰C cca. 20-25 min.

 

Kávové zrná

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: ¼ kg piškót, ¼ kg orechov, ¼ litra vody, 25 dkg cukru (kryštál), 10 dkg masla, 1 ML kávy – Nescafé, 1 vanilkový cukor, horká čokoláda – na namáčanie

Postup: Piškóty a orechy pomelieme. Z vody a cukru urobíme sirup – varíme do zovretia. Do malej šálky urobíme silnú kávu Nescu a zmiešame ju s orechami, piškótami a sirupom. Do zmesi pridáme 10 dkg masla. Z hmoty tvarujeme guľky a varechou urobíme stredom guliek žliabky. Vyformované zrná namáčame v čokoláde.

 

Bábovka pre labužníkov

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme:4 žĺtky, 2 dl práškového cukru, 2 dl oleja, 4 balíčky Zlatého klasu, 1 prášok do pečiva, sneh zo 4 bielkov

Postup: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, potom Zlatý klas s práškom do pečiva a nakoniec zmiešame sneh. Pomaly pečieme vo forme. Hotovú posypeme cukrom alebo polejeme čokoládou.

 

Biskupský chlebíček bez múky

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 5 vajec, 14 dkg masla, 14 dkg mletých orechov, za hrsť kandizovaného ovocia, 5 PL práškového cukru, jednu posekanú tabuľku čokolády, 3 posekané orechy (nemusia byť), 1 PL kakaa (kopcom), rum, pikantný lekvár

Postup: Pomleté orechy, kandizované ovocie, posekané orechy a čokoládu spolu zmiešane, aby nám pri pečení nepadli na dno formy. Žĺtky, cukor a maslo vymiešame do peny, zľahka vmiešame sneh a orechy so všetkými ingredienciami. Formu dobre vymastíme, posypeme strúhankou alebo múkou. Vlejeme cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 45 minút. Špáradlom skontrolujeme či sa nelepí. Po upečení vyklopíme. Na povrch nalejeme trochu rumu a celý srnčí chrbát potrieme pikantným lekvárom. Necháme dobre zaschnúť a polejeme čokoládovou polevou. Môžeme ozdobiť mandľami.

 

Tvarohový koláč

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme na cesto: 2 hrnčeky polohrubej kukuričnej múky (poprípade 1 a ½ hrnčeka kukuričnej múky – ak je hrubšia a ½ hrnčeka bezlepkovej PK alebo UNI), 1 hrnček kryštálový cukor, 1 hrnček mlieka, ¾ hrnčeka oleja, 2 vajcia, trocha soli, 1 prášok do pečiva.

Postup: Všetko spolu zmiešať a vyliať na vysypaný plech.

Potrebujeme na plnku: 2 tvarohy (á/200-250 g), 2 celé vajcia, 2-4 PL práškového cukru (môže byť aj krupicový), 1 vanilkový cukor.

Postup: Zmiešať a malou lyžičkou klásť vedľa seba na cesto malé kôpky a dať piecť (180⁰C, cca. 45 minút).

 

Muffiny od Terky

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 200 g masla, 300 g kryštálového cukru, 4 vanilínové cukry, 4 vajcia, štipku soli, 500 g múky PK, 1 prášok do pečiva, 300 ml mlieka, 1 pohár zaváraných brusníc (ríbezlí), 150 – 250 g čokolády, 100 g hrozienok (môžeme ich dať na pár minút do rumu ), košíčky na pečenie.

Postup: Rozpustené maslo, cukor, vanilínový cukor a štipku soli vyšľaháme a za šľahania po jednom pridávame vajíčka. Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a jemne premiešame. Nakoniec pridáme mlieko a už do hotového cesta dáme čokoládu, brusnice a hrozienka. Pečieme v rúre na 180° C cca 20 minút.

 

 

Šťavnatý koláč s čokoládou

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme na cesto: 5 vajec, 1 hrnček kryštálového cukru, 1 hrnček múky (Promix PK špeciál), 1 hrnček Granka, 1 hrnček oleja, 1 prášok do pečiva

potrebujeme na poliatie: ½ hrnčeka uvarenej sladenej kávy Nescafe, malinový džem.

Potrebujeme na polevu: 200 ml 33% smotany na šľahanie, 100 g horkej čokolády (70%), 2 PL cukru (prípadne viac)

Postup: Suroviny na cesto zmiešať a upiecť cesto. (tip: do cesta sa môžu pridať aj posekané orechy – cca 2 hrste). Ešte horúci koláč poliať surovinami určenými na poliatie, potom v smotane uvariť čokoládu a tiež vyliať na koláč. Možné ozdobiť šľahačkou.

 

Muffiny

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 1 hrnček múky (Mix C), ½ hrnčeka kryštálového cukru, 1 hrnček mlieka, 3 PL oleja, 1 vajce, 1/3 kypriaceho prášku, 1 ML sódy bikarbóny, čokoládu (tip: môžeme pridať aj iné prísady: kokos, mak, orechy, Nutelu, ovocie, jogurt...)

Postup: Všetko zmiešať, dať do muffinových papierových košíčkov a piecť na 180⁰C cca. 15-20 min.

 

Slané tyčinky z lístkového cesta

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: bezlepkové lístkové cesto, vajíčko, rascu, soľ, syr, sušený cesnak

Postup: Rozmrazené lístkové cesto rozvaľkáme, radielkom nakrájame na obdĺžniky, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou, syrom, sušeným cesnakom... Pečieme na 190⁰C.

 


Stránka 7 z 11

Zoznam receptov: