Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

KYSNUTÉ BUCHTIČKY

E-mail Tlačiť PDF

Suroviny: 400g bezlepkovej múky Promix Uni, 1 čerstvé droždie, 1 lyžička soli, 1 lyžička cukru, 2 vajcia, 3 lyžice oleja, 250 ml mlieka (možno nahradiť vodou). V malom množstve teplej vody rozpustíme droždie s cukrom, do misy dáme múku, soľ, jeden a pol vajca, olej, rozpustené droždie a mlieko. Cesto vyšľaháme mixérom, Pripravíme si nádobu s vodou a pomocou dvoch lyžíc tvarujeme buchtičky. Lyžice treba častejšie namáčať do vody. Buchtičky ukladáme na vymastený pekáč, vhodný je aj papier na pečenie. Povrch potrieme vajíčkom a posypeme sezamom, soľou, rascou a podobne a necháme ešte 15 minút nakysnúť na pekáči. Rúru vyhrejeme na najvyššiu teplotu a do spodnej časti rúry položíme nádobu s vodou. Po nakysnutí buchtičky vložíme do rúry, teplota sa nesmie znížiť. Asi po 10 minútach skontrolujme a môžeme posypať syrom. Pečieme dozlata ďalších 10 minút.

Od Moniky.

 

Zoznam receptov: