Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Pšenové a mrkvové guľky

E-mail Tlačiť PDF

Pšenové guľky

Potrebujeme: 1 šálku pšena (uvareného vo vode), 150 g sušených sliviek (rozmixovaných s mandľovým mliekom na kašu), 80 g mletých pistácií (alebo iných orechov), 2 PL kokosu + na obaľovanie, meď podľa potreby

Postup: Všetky suroviny zmiešame a potom tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokosovej múčke.

 

Mrkvové guľky

Potrebujeme: 250 g postrúhanej mrkvy, 100 g podrvených piškót, 1 citrón (šťavu + kôru), 4 PL mletých mandlí, 1-2 PL cukru

Postup: Mrkvu s cukrom udusíme do mäkka a necháme vychladnúť. K vychladnutej mrkve pridáme piškóty, citrónovú kôru a citrónovú šťavu a dobre premiešame. Zo zmesi formujeme guľky, ktoré obalíme v mandliach alebo kokosovej múčke.

 

 

Zoznam receptov: