Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

BEZLEPKOVÉ ŠIŠKY - LIANA

E-mail Tlačiť PDF

Ingrediencie

CESTO

300 g Bakery mix Liana

50 g cukor práškový

1 vajce

250 ml vlažnej vody/mlieka

15 g droždie

2 PL olej

1 KL rum/rumová aróma

 

DODATKY

džem

olej na vyprážanie

cukor práškový na posypanie

Postup:

1. V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml vlažnej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.

2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.

3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 10 mm a vykrajujeme kolieska s menším otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.

4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.

5. Do stredu šišky nanesieme džem podľa chuti. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrý tip:

Cesto na bezlepkové šišky môžete použiť aj pri príprave donutov alebo plnených bezlepkových šišiek.

 

https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky

 

Zoznam receptov: