Potrebujeme: 7 vajíčok, 7 PL studenej vody, 7 PL kryštálového cukru, 2 PL práškového cukru, 7 PL bezlepkovej múky, 2 PL kukuričného Solamylu, 2 PL oleja (môže byť aj olivový), ¼ prášku do pečiva, 1 kg jabĺk, kokosová múčka, cukor podľa chuti, postrúhané orechy, škorica.
Postup: Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme práškový cukor a ešte prešľaháme. V osobitnej miske vymiešame žĺtka s kryštálových cukrom a postupne pridávame vodu. Zmiešame múku, kukuričný škrob s práškom do pečiva – preosejeme a primiešame do žĺtkov. Vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný bezlepkovou múkou. Postrúhané jablká zmiešame s cukrom, orechmi a škoricou a navrstvíme na cesto na plechu , posypeme kokosovou múčkou (môžeme pridať aj sezamové semienka). Pečieme ako piškótové cesto.
< Dozadu | Dopredu > |
---|