Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Perníkový koláč

E-mail Tlačiť PDF

5 vajec, práškový cukor – toľko, koľko váži 5 vajec, múka (Mix C) – toľko, koľko váži 5 vajec, 10dkg kryštálového cukru, 2dcl vody, 1 balíček prášok do perníka (Dr. Oetker), 1 hrsť hrozienok, 1 hrsť mletých vlašských orechov, 1–2 dcl oleja Upálime 10dkg kryštálového cukru, zalejeme 2dcl vody, necháme rozpustiť a vychladnúť.

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista, potom pridáme vychladnutý karamel, múku zmiešanú s práškom do perníka, hrozienka, mleté vlašské orechy a olej. Nakoniec vymiešame sneh z bielkov a opatrne zamiešame do cesta. Použijeme papier na pečenie alebo plech vymastíme a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech.

Predhrejeme rúru a koláč pečieme pri 150°C cca 20 minút. Poleva: 25 dkg Hera, 25 dkg kryštálový cukor, 4 PL mlieka, 2–3 PL kakao Heru, kryštálový cukor a mlieko varíme, kým sa cukor nerozpustí, pridáme kakao a spolu necháme vrieť cca 5 minút. Vylejeme na teplý, upečený perník.

 

Zoznam receptov: