CESTO
300 g Bakery mix Liana
50 g cukor práškový
1 vajce
250 ml vlažnej vody/mlieka
15 g droždie
2 PL olej
1 KL rum/rumová aróma
DODATKY
džem
olej na vyprážanie
cukor práškový na posypanie
Postup:
1. V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml vlažnej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.
2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.
3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 10 mm a vykrajujeme kolieska s menším otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.
4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.
5. Do stredu šišky nanesieme džem podľa chuti. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Dobrý tip:
Cesto na bezlepkové šišky môžete použiť aj pri príprave donutov alebo plnených bezlepkových šišiek.
https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky