Celiastred

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Receptár


Linecké koláčiky z kukuričnej a ryžovej múky

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 300 g kukuričnej múky, 160 g ryžovej múky, 160 g práškového cukru, 2 vanilkové cukry, 2 vanilkové pudingy, 250 g Hery, 1 vajce, 1 ČL guarovej gumy (nemusí byť), citrónovej kôry

Postup: Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré dáme na 2-3 hodiny odležať do chladničky. Cesto rozvaľkáme na papieri na pečenie a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme cca 20-25 minút. Vychladnuté zlepujeme džemom alebo Nutelou.

 

Škoricovníky

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 380 g bezlepkovej múky, 120 g práškového cukru, 250 g masla (Hera), 1 vanilkový cukor, 1 ČL mletej škorice, 1 vajíčko, kryštálový cukor na posypanie, 1 vajíčko na potretie

Postup: Spravíme cesto, ktoré vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a povykrajujeme z neho ľubovoľné tvary. Koláčiky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Pečieme pri teplote 190-200°C na cca 6-7 minút.

Poznámka: Vypracované cesto je vhodné nechať odležať v chladničke.

 

Maková torta – Makaňa

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 5 vajec, 230 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 150 ml vody, 150 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 220 g bezlepkovej múky, 160 g nemletého maku

Postup: Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme pomaly olej a vodu, potom ostatné suroviny. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme cca 45 minút na 170°C.

 

Žĺtkové rezy

E-mail Tlačiť PDF

Potrebujeme: 25 dkg masla (Hera), 250 dkg práškového cukru, 6 vajec, 9 dkg kukuričnej polohrubej múky, 25 dkg práškového cukru, 29 dkg mletých orechov

Postup: Maslo s 25 dkg cukru vymiešame do penista, potom pridáme múku, orechy a sneh zo 6 bielok. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C. Plech vymastíme a vysypeme. Keď je koláč upečený, dáme ho z rúry von a po 4 minútach povrch potrieme žĺtkovou hmotou (žĺtka vymiešané s 25 dkg práškového cukru).

 

BEZLEPKOVÉ ŠIŠKY - LIANA

E-mail Tlačiť PDF

Ingrediencie

CESTO

300 g Bakery mix Liana

50 g cukor práškový

1 vajce

250 ml vlažnej vody/mlieka

15 g droždie

2 PL olej

1 KL rum/rumová aróma

 

DODATKY

džem

olej na vyprážanie

cukor práškový na posypanie

Postup:

1. V mise s Bakery mix si urobíme priehlbinu, do ktorej dáme 100 ml vlažnej vody/mlieka, polievkovú lyžicu cukru a droždie. Necháme asi 15 minút nakysnúť.

2. Do pripraveného kvásku pridáme zvyšné mlieko, vajce, zvyšný cukor, olej a rumovú arómu alebo rum. Dôkladne vymiesime. Prikryjeme fóliou a necháme 30 minút vykysnúť.

3. Na pomúčenej pracovnej doske cesto vyvaľkáme na hrúbku 10 mm a vykrajujeme kolieska s menším otvorom v strede. Prikryté fóliou necháme ešte 15 minút podkysnúť.

4. Vyprážame v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista.

5. Do stredu šišky nanesieme džem podľa chuti. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Dobrý tip:

Cesto na bezlepkové šišky môžete použiť aj pri príprave donutov alebo plnených bezlepkových šišiek.

 

https://www.liana.sk/nase-recepty/bezlepkove-sisky

 


Stránka 11 z 11

Zoznam receptov: